Ekolško-duhovno društvo ljubitelja prirode 

So zemlje

župa Sv. Ivana Krstitelja

STATUTI

PREZENTACIJA

NAŠ SAJT

AKCIJE

PLANOVI

Društvo ljubitelja prirode - So Zemlje, Stevana Nemanje 7, 11300 Smederevo, Srbija

Odgovorna osoba: Anton Pernat, tel. 069/37-27-421, mejl: so.zemlje.smederevo@gmail.com 
otvoreni smo za sve ideje, predloge, akcije, i čekamo vas. 
IZAĐI IZ BETONA I ČELIKA I DOĐI U PRIRODU


S O   Z E M L J E

  • VOLIMO STVORITELJA
  • VOLIMO STVORENO
  • VOLIMO PRIRODU

Društvo ljubitelja prirode je nastalo sasvim slučajno i bez ikakvih ciljeva. Spontan dogovor da nakon Sv. Mise izađemo iz grada, društvenih mreža, i opustimo se u zahvanosti Gospodinu jer je toliko dobar prema nama... Jedina potreba rekao bih, nam je bila da izađemo u prirodu u ambijent stvoren u kojem sve govori "volim te!". Ambijent Božje ljubavi. Ako postoji neka nova estetika u Crkvi koja govori slično ovo je prvotna, usko povezana sa Stvorcem Adonajom, našim Gospodinom i Ocem. Grupa mladih je prihvatilo ovu ideju od nekog predloženu i tako kada je bilo prilike izlazili bi sve dalje i dalje, dublje i dublje, ostajali više dana boraveći u prirodi. Kada smo išli na viiše dana uvek sa sobom smo nosili časoslov, krunicu i Sv. Pismo. Molili bi časoslov sa pevanim psalmima na gitari, imali misu, molili jednu krunicu i oko sat vremena skrutirali Sv. Pismo. Nakon svega toga ostajalo bi još mnogo, mnogo vremena za druženje i pravljenje razno raznih specijaliteta od hrane na vatri i učenja o preživljavanju u prirodi, o ekologiji, razgovarajući o ekološkoj katastrofalnoj situaciji u Srbiji, ne samo što se tiče ekologije nego celokupne organizacije i ekološke svesti građana.

Nakon više pokušaja otvaranja nevladine organizacije odnosno udruženje građana, odustali smo iz finansijskih razloga. Ostali smo anonimni neregistrovani, zatvoreni da tražimo i učestvujemo u raznim konkursima i projektima za osnovna sredstva ovog društva. Ali ostali smo verni prvotnoj ideji, radili razne akcije čišćenja i dr. Osnovni cilj društva je povezivanje sa Stvoriteljem. Ko je povezan i voli  Boga koji je stvorio, divote!, ne može a da ne voli i ono što je On stvorio ovo remek delo. To je naš glavni moto. Iako nismo u pravnim okvirima, volimo učestvujemo rado u svim aktivnostima drugih ekoloških organizacija koja nisu stvorena samo za pranje novca nego pravih ljubitelja prirode. To je ukratko ko smo mi. U pokušaju da uđemo u pravni okvir ove "pravne" zemlje Srbije napisali smo i statut nikada javno predstavljenog. U njemu piše preciznije naše mišljenje... U slaboj nadi da će se išta promeniti u ovoj državi koja ekološke organizacije smatra političkim neprijateljima, zahvaljujem svima vama što ste normalni. To nam puno znači! Ima nas, samo nismo glasni... Bog Vas blagoslovio!!!

 Osetite čari planine i boravka u prirodi, u tišini na koju smo zaboravili u gradu, u meditaciji, skrutiranju Svetog Pisma i molitvi za koju "namamo vremena" zbog vrtloga života, svakidašnjce koja je uvek stresna i u jurnjavi . Obnovi se duhovno, odmori se, napuni baterije, prenesi veru deci, vrati se Bogu. Dođi s nama!

Mark Tven

"Za dvadeset godina ćete biti više razočarani stvarima koje niste uradili, nego onima koji ste uradili. Zato ostavite sidrišta i odjedrite iz sigurnih luka (iz svojih fotelja)... 

Ivo Andrić

"Planina je dostojno prebivalište poštenih i pametnih ljudi" 

Društvo ljubitelja prirode 

Sv. Ivana Krstitelja - SMEDEREVO

"Izvedite svoju decu napolje. Idite na kampovanje i budite sa njima u pravoj divljini. Neka ostave kući sve elektronske uređaje... i deca će ubrzo pokazati svoje drugo lice."

Društvo ljubitelja prirode

Sv. Ivana Krstitelja - SMEDEREVO

Deca daleko od društvenih mreža i gradskih ulica, pokazuju mnogo više samopouzdanja, hrabrosti, okrenuti su druženju, pomaganju jedan drugomu...

Društvo ljubitelja prirode

Sv. Ivana Krstitelja - SMEDEREVO

Ako dete nema oca blizu sebe, mediji, ulica facebook twiter, youtube, škola, društvo postaju njegovi AUTORITETI!!!

ULAGANJE U DECU JE NAJBOLJA INVESTICIJA...

Društvo ljubitelja prirode

Sv. Ivana Krstitelja - SMEDEREVO


PRIRODA, PLANINARENJE, I KAMP JE NEZAMENJIV AMBIJENT! Postavljanje tabora, zajedničko pripremanje hrane, skupljanje drva, paljenje vatre, pravljenje skloništa, zajednička molitva uz vatru... Na taj način dete postaje konstruktivno, rađa se zajedništvo... PRIRODA JE NEZAMENJIVA UČIONICA... Šator, KAMP U PRIRODI, je hotel sa 100 zvezdica!

NAŠI ČLANCI

RIO TINTO

18/04/2022

2. Prodajemo li mi to zdravu životnu sredinu i pravo svakoga čoveka na zdravu životnu sredinu?

Contact us

Katolicka-crkva-smederevo

Društvo ljubiteja prirode - "So zemlje"

Stevana Nemanje 7, Smederevo

+381693727421

so.zemlje.smederevo@gmail.com

https://youtube.com/channel/UCJyKWtwWB_7YaGLSTT2IUCQ

         Tel: 026/410-49-07;
mob.: +381 69/37-27-421
 
email: ivankrstiteljsd@gmail.com  župnik:
 Anton Pernat
Powered by Webnode
Create your website for free!